بلاگ بامارو

اسموتی جعفری، خوش‌طعم و در عین حال سالم و مقوی

گیاه جعفری و مشتقات جعفری به عنوان چاشنی یا نوشیدنی در وعده‌های غذایی روزانه ما، چیزی فراتر از یک گیاه ساده است. گیاه جعفری یه عنوان تقویت‌کننده سیستم دفاعی بدن سال‌هاست که کارایی دارد. از گیاه جعفری به طروق مختلف می‌توان در زندگی روزمره استفاده کرد که یکی از این راه‌ها، تهیه و نوشیدن اسموتی جعفری است.

گیاه جعفری و مشتقات جعفری به عنوان چاشنی یا نوشیدنی در وعده‌های غذایی روزانه ما، چیزی فراتر از یک گیاه ساده است. گیاه جعفری به عنوان تقویت‌کننده سیستم دفاعی بدن سال‌هاست که کارایی دارد.  از گیاه جعفری به طروق مختلف می‌توان در زندگی روزمره استفاده کرد که یکی از این راه‌ها، تهیه و نوشیدن اسموتی جعفری است. از مزایای نوشیدن اسموتی جعفری می‌توان به پیشگیری از سرطان، بهبود شرایط تنفسی، تقویت‌کننده سیستم گوارشی، اثرات ضدالتهابی و موثر در رژیم لاغری اشاره کرد.

بدیهی است که خواص گیاه جعفری بیشتر از آنچه که ذکر شد می‌باشد و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. گیاه جعفری در انواع نوشیدنی‌ها، اسموتی‌ها‌، سالادها و بعنوان چاشنی غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که توجه ما در این محتوا متمرکز نوشیدنی اسموتی است.

یک نوع اسموتی جعفری که از ترکیب جعفری، رازیانه، آبمیوه سیب، زنجبیل و لیمو ترش حاصل می‌شود برای بدن ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی را برای کمک به بهبود بدن، محافظت از رادیکال‌های آزاد مضر و افزایش عملکرد قلب به ارمغان می‌آورد.

گیاه جعفری به خودی خود سرشار از فایده است. اما استفاده از آن بصورت اسموتی سبب می‌شود ما تمایل بیشتری برای نوشیدن آن داشته باشیم و اینکه به اندازه کافی و معقول جعفری به بدن خود برسانیم زیرا افراط در استفاده از جعفری نیز مانند هر چیزی دیگری مضر است.

ما در ادامه به طور مشروح به برخی از فواید اسموتی جعفری می‌پردازیم و بعد دستور تهیه این اسموتی را توضیح می‌دهیم.

  • تونیک خون و تصفیه کننده

کلروفیل موجود در جعفری سبب عملکرد بهتر گردش خون می‌شود. گلبول‌های قرمز جدید تولید ‌می‌کند و خون را تصفیه کند. Polyacetylene موجود در جعفری شامل خواص ضد انعقاد پلاکتی است که به جلوگیری از بیماری قلبی عروقی و سکته مغزی کمک می‌کند. همچنین حاوی تعدادی از فلاونوئیدهای مفید است که رادیکال‌های آزاد را خنثی می کنند و قلب را تقویت می‌کنند.

  • گاز معده و یبوست را کاهش می دهد

اگر شما از نفخ، گاز معده و یبوست رنج می‌برید، جعفری به کمک شما می‌کند. این دارو به عنوان یک درمان سنتی برای کولیک، سوء هاضمه، یبوست و گاز روده استفاده شده است. همچنین به عنوان یک دیورتیک عمل می‌کند، که باعث کاهش نفخ ناشی از احتباس آب می شود.

  • جلوگیری از عفونت مثانه

 اسموتی جعفری با تحریک مثانه  به ادرار، سبب از بین رفتن باکتری‌های مستعد بیماری‌های عفونتی در مثانه می‌شود. می‌توان گفت جعفری یک گیاه موثر ضد باکتری است و از آن  برای خلاص شدن از عفونت های باکتریایی مثانه و دستگاه ادراری استفاده می‌شود.

  • هضم غذا

    جعفری اشتها را تحریک می کند و روند گوارش را بهبود می بخشد. در واقع جعفری شامل آنزیم‌های مختلف است که سبب هضم و تجزیه و جذب غذا، ویتامین ها، مواد معدنی، و سایر مواد مغذی مفید می‌شود.

 

  • گیاه ضد سرطان

غول سرطان همیشه در کمین سلامتی ما قرار دارد. پس چه بهتر که ما از مواد غذتیی طبیعی برای پیشگیری از این غول استفاده کنیم. اسید فولیک موجود در جعفری مواد مغذی مورد نیاز برای تقسیم سلولی را فراهم می‌کند.  بنابراین برای پیشگیری از سرطان کولون و دهانه رحم که در آن سلولها به سرعت در حال تقسیم هستند، اهمیت دارد. ویتامین C موجود در جعفری بسیار بالا است (۳ برابر بیشتر از پرتقال)، که برای تخلیه رادیکال های آزاد و جلوگیری از آسیب DNA   (مهمترین عامل رشد سلول های سرطانی) موثر است. جعفری همچنین حاوی ترکیبی است که تومورهای سرطان پستان را کاهش می دهد.

  • کاهش ریزش مو

این روزها به دلایل مختلف اکثر ما درگیر مشکل ریزش مو هستیم و این اتفاق تبدیل به دغدغه شده است. ریزش مو اغلب به دلیل کمبود مواد مغذی ضروری ایجاد می‌شود. جعفری، شامل تعدادی از مواد مغذی مفید است که باز ریزش مو جلوگیری می‌کند. این ماده مغذی تنظیم کننده، ژن TGF-β۱ است که ریزش مو را کنترل می‌کند.

 

  • تنظیم چرخه قاعدگی و تسکین‌دهنده سرگیجه

جعفری حاوی ترکیبی به نام apiol است که به تنظیم چرخه قاعدگی کمک می کند و درد عضلات را در دوران قاعدگی را تسکین می دهد . به همین دلیل بطور بومی و سنتی، افراد  برای کمک به تنظیم باروری از جعفری استفاده می‌کنند زیرا به عنوان یک محرک قدرتمند  در دوران قاعدگی عمل می‌کند.

  • تسریع بهبود زخم

بتا کاروتن موجود در جعفری که به ویتامین A در بدن تبدیل می‌شود به محافظت از پوست کمک می‌کند و باعث می‌شود زخم سریع  بهبود یابد.

  • بهبود بینایی

    جعفری منبع خوبی از کاروتنوئید پروتئین A و بتا کاروتن است. مصرف رژیم غذایی با بتاکاروتن، خطر ابتلا به دیابت ماکولا ی وابسته به سن کاهش می دهد و دید در شب را بهبود می‌بخشد.

 

  • تنظیم فشار خون

اثرات دیورتیک این گیاه موجب کاهش سطح سدیم و در نتیجه کاهش فشار خون می‌شود. جعفری همچنین حاوی اسید فولیک است که کمک می‌کند تا هموسیستئین را به مولکول های خوش‌خیم تبدیل کند، بنابراین از آسیب رساندن به عروق خونی جلوگیری می‌کند و سبب کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی می‌شود.

 و حالا در قسمت پایانی به دستور تهیه ساده اسموتی جعفری می‌پردازیم.

مواد لازم جهت تهیه اسموتی جعفری:

جعفری

آب یا یخ

لیمو ترش

دستور تهیه اسموتی جعفری:

برای تهیه اسموتی جعفری و لیمو ابتدا جعفری‌ها را ریز ریز خرد کنید. جعفری‌های خردشده را داخل مخلوط‌‌کن بریزید. مقداری آب لیمو تازه به آن اضافه کنید.چند تکه یخ یا ۱ لیوان آب داخل مخلوط‌کن بریزید. مخلوط‌‌کن را روشن کنید و همه مواد را باهم مخلوط کنید تا جایی که به شکل یک مایع روان و یک‌دست در بیاید. معجون معجزه‌گر یا اسموتی جعفری و لیمو شما آماده است.

لازم به ذکر است که دستور بالا بیس اصلی اسموتی جعفری است و مشتقات دیگری مانند اسموتی موز  جعفری، اسموتی خیار جعفری و اسموتی حعفری آناناس و … از بیس اصلی اسموتی تهیه می‌شود.

 

نگار علیّی

۲ comments

ما را در اینستاگرام فالو کنید

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.