بلاگ بامارو

انواع نوشیدنی هایی که می‌توانید در کافی‌شاپ‌های محبوب ایران پیدا کنید

هر فصلی که از راه می‌رسد ویژگی‌ها و تعلقات مخصوص به خودش را به همراه دارد مثل خوراکی‌ها، میوه‌جات و انواع نوشیدنی ها. وسطِ تابستان داغ و عطش‌ناک، یخ در بهشت معجزه می‌کند و یا وسط زمستان زیر برف، هات چاکلت داغ بهترین گزینه هست.

هر فصلی که از راه می‌رسد ویژگی‌ها و تعلقات مخصوص به خودش را به همراه دارد مثل خوراکی‌ها، میوه‌جات و انواع نوشیدنی ها. وسطِ تابستان داغ و عطش‌ناک، یخ در بهشت معجزه می‌کند و یا وسط زمستان زیر برف، هات چاکلت داغ بهترین گزینه هست.

علی‌رغم فصل‌ها و روزها، هر زمان که وارد کافی‌شاپی شوی و به سراغ منو آن بروی با لیست بلند بالایی از اسمایی عجیب روبرو می‌شوی که و ممکن است خیلی از آن‌ها را اصلا نشناسی پس باهم در مورد این منوها بیشتر بدونیم:

 

قهوه ترک

بسیار نرم آسیاب می شود و تبدیل به آرد قهوه می‌شود پس احتیاج به مراقبت خاص دارد تا عطر و بوی خود را از دست ندهد. قهوه ترک به وسیله قهوه جوش‌های معمولی روی شعله گاز آماده می‌شود و دارای کف روی فنجان و مقداری لرد در ته فنجان است.

 

کاپوچینو

رفیقِ همیشه ثابتِ منوهاست. کاپوچینو از مشتقات اسپرسو است و مانند اسپرسو یک نوشیدنی اصیل ایتالیایی است. برای آماده کردن کاپوچینو ابتدا اسپرسو را آماده می کنند و به همان میزان قهوه به آن شیر داغ اضافه می کنند و روی آن را هم با کف شیر می پوشانند (نسبت قهوه و شیر در کاپوچینو نصف به نصف است) و برای به دست آوردن فوم (کف) مناسب روی فنجان، ابتدا فنجان را پر از کف می کنند و سپس اسپرسو و شیر را اضافه می کنند که فوم کمی بالاتر قرار بگیرد. کاپوچینو را در فنجان چینی سرو می کنند. میزان شکر آن بسته به علاقه شما متغیر است. برخی برای تزیین کاپوچینو از خامه و پودر قهوه استفاده می کنند.

 

قهوه فرانسه

نسبت به قهوه ترک زبرتر آسیاب می شود و با دستگاه قهوه ساز دم می شود؛ به صورتی که قهوه درداخل فیلتر کاغذی مانده و فقط عصاره قهوه به وسیله آب گرم خارج شده و در مخزن دستگاه جمع می شود. قهوه فرانسه مانند چای و فاقد کف و لرد ته فنجان است و معمولا در لیوان معمولی سرو می شود. این قهوه متعلق به کشور برزیل بوده ولی علت نامگذاری آن ابتدا روش دم کردن آن توسط فرانسوی ها است، همانند قهوه ترک که شیوه دم کردن آن متعلق به ترک هاست.

 

کافه لاته

یک نوع دیگر از نوشیدنی های قهوه بر پایه اسپرسو است که معمولا یک سوم آن از اسپرسو و دو سوم آن از شیر تشکیل شده است و حدود یک سانتیمتر کف شیر نیز روی آن قرار دارد. لانه Latte در زبان ایتالیایی به معنی شیر است اما در واقع ترکیبی است که آمریکایی ها ابداع کرده اند و با اضافه کردن شیر زیاد تلخی قهوه را متاثر از شیر کرده اند که می تواند انتخاب بسیار مناسبی برای دوستانی باشد که تلخی قهوه را بیش از حد می دانند و با خوردن لاته، هم لذت قهوه را برده و هم تلخی آن را مطبوع می کنند.

 

موکا

جزو قهوه های معروف بر پایه اسپرسو است که به علت داشتن شیر به لاته نیز شباهت دارد و از آنجایی که لاته خود بر پایه اسپرسو می توان همه آنها را اعضای یک خانواده دانست و اگر اسپرسو و هات چاکلت خود را با هم ترکیب کنید نوعی از موکا را به دست آورده اید اما روش ساده و دقیق تری نیز دارد و آن این است که ابتدا مقداری قهوه دم کشیده شده یا اسپرسو (ترجیحا اسپرسو زیرا پایه موکا اسپرسو است) را داخل یک ماگ یا لیوان ریخته و شیر گرم به آن اضافه می شود و در نهایت مقداری شکلات مایع داغ اضافه می‌شود.

 

 هات چاکلت

هات چاکلت یا به قول برخی شکلات داغ ، از جمله نوشیدنی های گرمی است که به طور مستقیم از شکلات تهیه میشود. برای تهیه آن، شکلات تکه ای را روی حرارت غیر مستقیم آب میکنند و با مقدار مناسبی شیر و در صورت تمایل با خامه مخلوط میکنند. در بعضی از کافه ها، می توانید انتخاب کنید هات چاکلت شما غلیظ یا رقیق باشد. بسته به نوع شکلات مورد استفاده می توان هات چاکلت تلخ، شکلات با طعم نعنا و یا هات چاکلت سفید تهیه کرد. همچنین در برخی منو ها، هات چاکلت های طعم دار فندق ، بادام و دارچین نیز سرو می شود.

 

آفوگاتو

آفوگاتو نیز نوشیدنی دیگری است بر پایه قهوه با ترکیب یک شات اسپرسو داغ با دو اسکوپ بستنی وانیلی. هر چند که آفوگاتو به خاطر بستنی خیلی داغ نیست اما در دسته‌ی نوشیدنی‌های گرم طبقه‌بندی می‌شود. آفوگاتو هم مثل خیلی نوشیدنی‌های برپایه اسپرسو یک نوشیدنی ایتالیایی و سنتی محسوب می‌شه و در بسیاری از رستوران‌ها و کافه‌های ایتالیایی سرو می‌شود.

 

خوب گفتنی است که قهوه و نوشیدنی‌های گرم تنها گزینه ی انتخاب در کافی شاپ‌ها نیستند بلکه نوشیدنی‌های سرد هم رد دل تابستان عطش را می گیرد و جانِ تازه به ما می‌بخشد.

 

 با چند تا از این نوشیدنی های سرد آشنا می شویم:

 

اسموتی

یک نوشیدنی خنک، لطیف، خالص از میوه‌های تازه یا یخ زده هست که بسیار آسیاب، له و نرم شده است. اسموتی‌ها فقط از میوه تهیه نمی‌شوند؛ بلکه می‌تواند طعمی بی‌نظیر از بادام‌زمینی شکلات قهوه باشند در کنار میوه، گاهی می‌توان اسموتی را به همراه یخ خردشده و ریز، شیر، ماست یخ زده، میوه یخ زده، عسل و عصاره‌ای از میوه سرو کرد. در تهیه اسموتی می‌توان خلاقیت به خرج داد و مزه‌ها را به راحتی باهم ترکیب کرد. اسموتی یک نوشیدنی عالی برای سرحال آمدن و انرژی گرفتن است. یادتان باشد وقتی اسموتی را یک‌باره بنوشید مغزتان یخ می‌زند.

 

کافه گلاسه

واقعیت این است که چیزی که در ایران به اسم کافه گلاسه سرو می‌شود، کاملا یک چیز دیگر است و اصلا شامل این اسم نمی‌شود. کافه گلاسه یک کلمه فرانسوی است به معنای قهوه یخی.
دقیقاً مشخص نیست که چطور شد که کافه گلاسه به این سبک در ایران رواج پیدا کرد حتی در اکثر سایت‌های آشپزی ایرانی، دستوری که برای کافه گلاسه ارائه می‌شود دستوری است که تقریباً به میلک شیک قهوه، نسکافه، شکلات و حتی موکا نزدیک است که، به همراه خامه سرو می‌شود.

 

کوکتل

 

به ترکیب آبمیوه با آب گازدار و سودا گفته می‌شود که در کافه‌ها وجود دارد. اما در خارج از کشور برای تولید کوکتل از ترکیب آبمیوه و الکل استفاده می‌شود.

 

شیک

شیک‌ها ترکیبی از بستنی و شیر و خامه هستند که در طعم‌های مختلف میوه‌ای،شکلاتی،فندقی و دیگر طعم‌ها در منوها حضور دارند و می‌توان گفت محبوب‌ترین محصول کافی‌شاپ‌ها هستند.

 

دتاکس

 

اگر انواع میوه‌های مختلف را داخل آب بریزید و چندروزی در آب نگهدارید نوشیدنی بسیار مفید و سم‌زدایی به نام «دتاکس» درست کرده‌اید. دتاکس برای درمان افسردگی و کسانی که خوراکی‌های نامناسب زیادی می‌خورند بسیار مناسب است و یک نوشیدنی انرژی‌زا به حساب می‌آید. از محبوب‌ترین دی‌تاکس‌ها خیار،نعنا،لیمو،توت فرنگی و هندوانه است. این نوشیدنی را می‌توان با آب معمولی و یا آب گازدار درست کرد.

 

پانچ

 

اگر این کلمه شما را یاد دستگاه پانچ ادارات و یا پوششی تابستانی می‌اندازد حق با شماست اما در ادبیات کافه‌ها به نوشیدنی های میوه ای گازدار گفته می شود که با ترکیب های میوه نیز همراه است. پانچ‌ها معمولا در ظرف‌های بزرگ سرو می‌شود.

نگار علیّی

۴ comments

ما را در اینستاگرام فالو کنید

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.