بلاگ بامارو

با طرز تهیه نوشیدنی‌های کافی شاپی سرد و گرم آشنا شوید

اگر از کافه‌نشین‌های حرفه‌ای هستید یا تازه شروع به کافه‌گردی کرده‌اید حتما درطرز تهیه نوشیدنی‌های کافی‌شاپی دقیق شده‌اید و مشتاق شده‌اید به طرز تهیه و ترکیبات آن پی ببرید و فوت و فن تهیه آن را یاد بگیرید.

اگر از کافه‌نشین‌های حرفه‌ای هستید یا تازه شروع به کافه‌گردی کرده‌اید حتما درطرز تهیه نوشیدنی‌های کافی‌شاپی دقیق شده‌اید و مشتاق شده‌اید به طرز تهیه و ترکیبات آن پی ببرید و فوت و فن تهیه آن را یاد بگیرید.
ما در این محتوا به دستور طرز تهیه نوشیدنی‌های کافی‌شاپ پرداخته‌ایم.

 

طرز تهیه نوشیدنی‎‌های کافی شاپی گرم

قهوه

از گذشته قهوه پای ثابت منوهای کافی‌شاپ‌ها در تمام فصول بوده و است. حتما کنجکاو بوده‌اید بدانید قهوه را چگونه آماده می‌کنند. ما در این محتوا به این کنجکاوی شما پاسخ می‌دهیم.
برای تهیه نوشیدنی قهوه، قهوه را می توان به صورت های مختلف دم کرد. تمام این روش ها را به چهار دسته کلی تقسیم بندی نموده که تفاوت این روش ها تنها به این نکته بستگی دارد که چگونه آب را به قهوه اضافه می کنند.

 

جوشاندن

یکی از روش‌های قدیمی دم کردن قهوه، این است که قهوه را به همراه آب، داخل قوری می ریزند و اجازه می دهند که آرام به جوش آید. این نوع قهوه را گاهی شیرین مصرف می کنند. برای این کارچند حبه قند داخل قوری می ریزند و می گذارند تا همراه قهوه به جوش آید. گاهی به این قهوه هل هم اضافه می کنند. قهوه ترک به این روش تهیه می شود. قهوه بدست آمده، نوشیدنی غلیظی است که روی آن کف دارد و پودر قهوه هم در ته فنجان، ته نشین شده است.

تحت فشار قرار دادن

قهوه اسپرسو ، با تحت فشار قرار دادن آب داغ تهیه می شود. این روش برای تهیه انواع نوشیدنی های قهوه به کار می رود. قهوه اسپرسو طعم متمایزی داشته و به علاوه رویش ماده خامه مانندی جمع می شود. در این روش از نوعی قوری که سه بخش دارد استفاده می کنند.  در قسمت پایینی، آب می ریزند. پس از آن که آب به جوش می آید، با فشار وارد قسمت میانی می شود که پودر قهوه در آن قسمت قرار دارد. در نهایت، نوشیدنی قهوه در قسمت بالایی قوری جمع می شود. معمولاً قوری را روی گاز می گذارند تا عملیات تهیه قهوه صورت گیرد.

کمک گرفتن از نیروی جاذبه

روشی دیگر برای تهیه ی نوشیدنی قهوه، قرار دادن پودر قهوه داخل یک صافی است که آب جوش قطره قطره روی قهوه می چکد. طعم این قهوه به میزان آب و قهوه بسیار بستگی دارد. اما طعم قهوه اسپرسو از این قهوه بهتر است. در این روش با استفاده از نیروی جاذبه، آب از میان پودر قهوه عبور می کند و قهوه خوش طعمی را ایجاد می نماید.

 

 

آفاگاتو

یکی از مشتقات اسپرسو، آفوگاتو “Affogato” است . این نوشیدنی ایتالیایی در این کشور “غرق شده”  معنا می شود.

آفوگاتو یا اصطلاحا قهوه بستنی، نوشیدنی داغی که در واقع گرم نیست، دسری است که از یک یا دو شات اسپرسو داغ با بستنی وانیلی تهیه می‌شود. البته از قهوه دمی نیز می‌توان استفاده کرد.

طرز تهیه آفوگاتو

برای تهیه این نوشیدنی ابتدا اسکوپ‌هایی از بستنی را در لیوانی ریخته و بعد اسپرسوی از قبل تهیه شده‌ی خود را به آن اضافه کنید. از پودر کاکائو برای تزیینات نوشیدنی‌تان می‌توانید کمک بگیرید.

آمریکانو

اولین آمریکانو در حدود جنگ جهانی دوم به وجود آمد، یک سرباز آمریکایی در اروپا تلاش کرد تا قهوه‌یی با ترکیب آب براساس ذائقه خود درست کند و از همان موقع آمریکانو به عنوان یک قهوه‌ی شناخته شده در اروپا و آمریکا شناخته شد.
به همان نسبتی که قهوه اسپرسو آماده کرده‌اید به آن آب جوش اضافه کنید. این نسبت در آمریکانو به صورت یک به یک است اما می‌توانید بر اساس ذائقه آنرا تغییر دهید.

ماکیاتو

همیشه پای اسپرسو در میان است!

این نوشیدنی ممکن است با لاته، کاپوچینو یا کافه ماکیاتو اشتباه گرفته شود چون در هر سه از اسپرسو و شیر استفاده می کنیم اما در میزان و نحوه ترکیب آنها تفاوتوجود دارد.

 

طرز تهیه:

شیر را بخار یا کف دهید برای این کار می توانید از دستگاه اسپرسوساز استفاده کنید یا به صورت دستی آن را کف دهید. پس از کف دادن شیر، آن را در لیوان تان بریزید اما با قاشق کف و شیر را جدا کنید به گونه ای که شیر به صورت کامل در لیوان ریخته شود سپس کف شیر به روی آن بیاید بعد اسپرسو را تهیه کنید. یک شات کامل اسپرسو یا یک نیم شات بر روی کف و شیر بخار داده شده، بریزید.

 

کاپوچینو

مخلوط شیر و شکر را در ظرف ریخته و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. بعد با یک همزن دستی و یا برقی شیر را هم بزنید تا خوب کف کند. نکته مهم برای هم زدن شیر اینکه آن را نباید بصورت چرخشی هم بزنید و باید از یک طرف شروع به هم زدن شیر کنید. قهوه یا اسپرسو را دم کرده و آن را آماده نمایید. داخل فنجان تا یک سوم آن را قهوه اسپرسو بریزید. با استفاده از یک قاشق شیر داغ را داخل فنجان بریزید.  در آخرین مرحله, اضافه کردن کف شیر به فنجان می باشد.

 

هات چاکلت

این نوشیدنی گرم بهترین انتخاب برای کسانی است که عاشق شکلات هستند و در سرمای زمستان با شکلات داغ جانی تازه کنند.

برای تهیه این نوشیدنی گرم و دلنشین مواد  زیر را لازم دارید:.

  • نسکافه
  • خامه
  • پودر کاکائو
  • شیر
  • شکلات تخته‌ای
  • شکر

مواد را با هم مخلوط کنید سپس روی حرارت قرار دهید و مرتب بهم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد سپس در فنجان بریزید و میل کنید و از طعم گرم و دلنشین آن لذت ببرید.

لاته

یک نوع قهوه که بر پایه اسپرسو است. تهیه آن نیاز به زمان و دقت دارد. برای تهیه این نوشیدنی دلچسب به شکل زیر عمل کنید:

ابتدا شیر را در شیرجوش ریخته و بجوشانید. سپس شیر را در ظرفی بریزید و  آن را هم بزنید تا حجم آن به یک‌ونیم برابر حجم اولیه شیر برسد و درون لیوان‌های مورد نظر، شیر را تا سه چهارم لیوان بریزید. کف شیر و شیر باقیمانده را نیز درون لیوان‌ها تقسیم نمایید. نسکافه یا اسپرسو را در یک لیوان دیگر ریخته و مقدار کمی آب‌جوش به آن اضافه نمایید تا حل شوند. حالا زمان اضافه‌کردن نسکافه یا اسپرسو به شیر است. پس یک قاشق چای‌خوری یا یک نی بزرگ برداشته و آن را از روی کف‌های شیر عبور دهید تا با سطح شیر برخورد کند.

حالا نسکافه یا اسپرسو را روی قاشق یا داخل نی بریزید. به این ترتیب؛ بدون اینکه کف شیر روی لیوان از هم وا برود، نسکافه یا اسپرسو یا قهوه در شیر ته‌نشین می‌شود. حالا کافه لاته آماده است.

 

موکا

موکا جزء قهوه‌های پر طرفدار در دنیا به حساب می‌آید و برای طرفداران شکلات و قهوه یه نوشیدنی گرم بسیار دلچسب است. موکا جز خانواده لاته محسوب می‌شود که برای تهیه آن :

مقداری قهوه را در ماگ بریزید. (می‌تونید از قهوه دم کشیده شده و یا اسپرسو استفاده کنید، اما از آنجا که اصل موکا بر پایه اسپرسو است بهتر است از اسپرسو استفاده کنید) همزمان شیر را گرم کنید و به قهوه‌تان اضافه کنید بعد مقداری شکلات مایع داغ اضافه کنید. در بعضی دستور تهیه ذکر شده که می‌توانید از پودر هات‌چاکلت هم استفاده کنید.

بهتر است بدانید:

معمولا قهوه موکا در ماگ و یا کاپ سرو می‌شود.
خیلی از افراد دوست دارند که مقدار پودر دارچین و یا پودر قهوه به روی نوشیدنی خود اضافه کنند.

طرز تهیه نوشیدنی‎‌های کافی شاپی سرد

 

میلک‌شیک

برای تهیه میلک شیک شکلات تخته‌ای را خرد کنید و به همراه قهوه در یک ظرف بریزید. شیر را بجوشانید و شکلات و قهوه را به شیر در حال جوش اضافه کنید تا درون شیر خوب حل شوند. سپس آن را از روی شعله بردارید. حالا شیر را با بستنی درون مخلوط کن بریزید و هنگامی که مخلوط آماده شد می توانید آن را در لیوان های بلند بریزید و اسکوپ بستنی به لیوان اضافه کنید.

اسموتی

اسموتی از نوشیدنی‌های مخصوص روزهای داغ تابستان است که عطش را از جان می‌گیرد و خنکی دلچسبی به جا می‌گذارد.

اکثر اسموتی‌ها پایه مشترکی دارند و اسانس آنها متفاوت است در واقع نوع میوه‌ای که بکار می‌بریم با توجه به سلیقه متفاوت است.

برای تهیه اسموتی هندوانه مواد زیر را لازیم داریم:

  • هندوانه
  • آب لیمو
  • عسل آب یا شیر
  • نعنا

هندوانه رو به قطعات کوچیک تقسیم کنید و بذارید توی فریزر که یخ بزنه . بعد از اینکه کاملا یخ زد از فریزر خارج کنید و با آب لیمو و عسل و آب و نعنا داخل مخلوط کن بریزید تا کاملا مواد مخلوط بشن و هندوانه کاملا پوره بشه. یه ترکیب با بافت یخ در بهشت بدست میاد که بسیار خنک و لذت بخش است.

 

شکلات گلاسه

 

دیواره های لیوان را با سس شکلات تزیین کنید ( سس شکلات را درلیوان ریخته و لیوان را بچرخانید تا دیواره های داخلی لیوان به شکلات آغشته شود ). بستنی شکلاتی را داخل لیوان قرار دهید و شیر کاکائو را روی بستنی بریزید سپس خامه اضافه کنید و روی خامه را با پودر کاکائو تزیین نمایید.

در صورت تمایل میتوانید باز هم مقداری بستنی در کنار خامه اضافه کنید ، همچنین می‌توانید از بیسکوییت های رولی و … برای تزیین بیشتر شکلات گلاسه استفاده کنید.

 

آیس کافی

 

نسکافه و شکر را با آب جوش مخلوط کنید و به‌همراه یخ هم بزنید تا تمام مواد یک‌دست شوند سپس آیس کافی را داخل لیوان بریزید و بستنی را اضافه کنید ، آیس کافی را با خامه و پودر دارچین یا پودر نسکافه تزیین و سرو کنید. میتوانید از انواع بستنی شکلاتی ، وانیلی و … استفاده کنید.

پانچ میوه‌ای

 

  • آب آناناس
  • آب گریپ فروت
  • آب معدنی گازدار
  • لیمو ترش
  • عرق نعناع
  • برش های آناناس برای تزئین
  • حلقه های لیموترش  برای تزیین

 

در ظرفی آب آناناس،آب گریپ فروت،آب معدنی،عرق نعناع و آب لیموترش را مخلوط می‌کنیم. سپس لیوان بلندی را که انتخاب کرده‌ایم با تکه های یخ و برش آناناس و حلقه های لیموترش پر می‌کنیم. سپس از مخلوط آب میوه ها داخل لیوان ریخته و آن را سرو می‌کنیم. بهتر است بدانید برای امتحان مزه‌های دیگر از نوشیدنی پانچ می‌توانید از آبمیوه‌های دیگر استفاده کنید

 

نگار علیّی

۷ comments

ما را در اینستاگرام فالو کنید

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.