بلاگ بامارو

حمص از کجا آمده است!؟

دستور پخت بسیار ساده ای دارد. نخود و سیر و لیمو و ارده. غذایی که در سراسر کره ی زمین محبوب است و برای رسیدن به آن راه دور و درازی در پیش نخواهید داشت.

ترک ها، سوری ها و لبنانی ها از مدعیان اصلی برای صاحب شدن حمص هستند. اما مواد تشکیل دهنده ی این غذا از قرن ها پیش وارد سیستم غذایی انسان ها شده است و آنقدر قدیمی است که به این راحتی ها نمی شود اولین کسی را که به این دستور غذایی دست پیدا کرد را شناسایی کرد.

نخود ریشه ای 10.000 ساله دارد و طبق شواهد به منطقه ی ترکیه مربوط می شود اما قدیمی ترین کتب آشپزی مربوط به منطقه ی لبنان و سوریه دستور پخت این غذا را شرح داده اند.

در کتاب مقدس به زبان عبری نیز از حمص یاد شده است و بعضی بر این باورند که ریشه ی این غذا به سرزمین های فلسطین می رسد. اما چون کلمه ی حمص به نوعی سرکه هم در زبان عبری اشاره دارد ادعای یهودی بودن این غذا را با تردید مواجه می کند.

حمص، لبنانی یا اسرائیلی؟

حالا جنگ بین لبنان و اسرائیل بالا گرفته است و هرکدام مدعی هستند که حمص غذایی متعلق به آن کشور است. این موضوع تا جایی پیش رفت که لبنان علیه اسرائیل به اتحادیه اروپا شکایت کرد و اعلام کرد که با پول و تبلیغات بی شمار چیزی را که اصالتا متعلق به لبنان است را اسرائیل به نام خودش تمام کرده است این جنجال و تکاپو تا جایی پیش رفت که تبدیل به یک رقابت برای ثبت سنگین ترین حمص دنیا در کتاب رکوردهای گینس شد!

بار اول لبنانی ها با پخت یک حمص 2000 کیلوگرمی در سال 2009 این قائله را شروع کردند و متقابلا در همان سال اسرائیلی های یک حمص 4000 کیلوگرمی طبخ کردند و ناگهان در سال 2010 لبنانی ها رکورد را با رقم عجیبی جابجا کردند و یک ظرف حاوی حمص به وزن 10452 کیلوگرم تولید کردند!

اما در نهایت این غذای ساده و خوشمزه و مقوی یک مدعی دیگر هم دارد و آن هم کشور مصر است. یک مورخ شرق شناس می گوید دستور پخت این غذا برای اولین بار در یک کتاب آشپزی بسیار قدیمی مصری به چاپ رسیده است.

کتاب آشپزی که حمص را شامل نخود خرد شده، سرکه و لیمو ترش و گیاهان و ادویه می داند اما بدون سیر! مگر می شود؟! حمصی که سیر نداشته باشد؟! و همین موضوع ادعای مصری ها را هم با تردید مواجه کرده است.

طریقه سرو حمص

به شکل سنتی و قدیمی حمص در یک ظرف سفالی قرمز رنگ با لبه های برجسته سرو می شود و بافت این غذا باید آنقدر لطیف باشد که با لقمه ی نان به راحتی برداشته شود. نه آنقدر سفت و متراکم و نه آنقدر شل که از نان بریزد.

در بین گزینه های قابل سفارش از سایت بامارو به کراسان حمص و بیکن هم سری بزنید و طعم فوق العاده اش را امتحان کنید.

 

منبع: BBC

سپیده هراتی

اضافه کردن نظر

ما را در اینستاگرام فالو کنید

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More