بلاگ بامارو

چای ترش، یک نوشیدنی سنتی با خواص دارویی برای تجدید قوا در فصول گرم سال

چای ترش که نام علمی آن Hibiscus sabdariffa است دارای خواص بیشماری برای بدن است که از کاسبرگ گیاه چای ترش تهیه می‌شود و در بسیاری از مناطق دنیا بصورت نوشیدنی گرم یا سرد مصرف دارد.

 

چای ترش که نام علمی آن Hibiscus sabdariffa است دارای خواص بیشماری برای بدن است که از کاسبرگ گیاه چای ترش تهیه می‌شود و در بسیاری از مناطق دنیا بصورت نوشیدنی گرم یا سرد مصرف دارد.

همان طور که از نام این چای مشخص است این چای دارای مزه‌ای ترش است که معمولا با افزودن شکر یا مقداری عسل آن را شیرین می‌کنند. می‌توان در تهیه این چای ادویه‌های دیگری مانند زنجبیل و میخک هم استفاده کرد که طعم این نوشیدنی را دلنشین‌تر می‌کنند. از مزایای این نوشیدنی می‌توان به درمان فشار خون بالا، کنترل کلسترول، بهبود بیماری‌های کبدی و … اشاره کرد. همچنین برای بیماری‌های کبدی و جلوگیری از بروز سرطان هم بسیار مفید است. بد نیست بدانید که این چای سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان‌ها است. این چای همچنین در افزایش سوخت و ساز بدن هم به شما کمک می‌کند. این چای می‌تواند بسته به ذائقه شما سرد یا گرم سرو شود، همچنین چای ترش کالری بسیار پایینی دارد و کافئین هم ندارد.

مزایای بسیار زیادی از چای ترش وجود دارد. با قرار دادن این چای در لیست نوشیدنی‌های خود می‌تواند احتمال بروز خیلی از بیماری‌ها را کاهش دهید.

 

 

 

 

 

کنترل فشار خون بالا

در طی تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۸ توسط محققان آمریکایی صورت گرفته آمده است که این چای از افزایش فشار خون و تشدید شدن آن در افرادی که در مرحله‌ی اولیه این بیماری هستند جلوگیری کرده است. همچنین این چای برای افرادی که از بیماری‌های قلبی و عروقی رنج می‌برند هم مفید است. برای اینکه نتیجه عملکرد این چای را مشاهده کنید باید در هفته ۳ بار این نوشیدنی را مصرف کنید. البته این موضوع برای افرادی که فشار خون پایین دارند خبر خوشی نیست. زیرا مصرف آن باعث ایجاد سرگیجه، ضعف و بی‌ حالی در این افراد می‌شود.

کاهش کلسترول

این چای به کنترل میزان سطح کلسترول در بدن کمک می‌کند. به همین دلیل از بیماری‌های ناشی از کلسترول بالا جلوگیری می‌کند. همچنین این چای به کاهش قند خون کمک بسیاری می‌کند از همین سو برای بیماران دیابتی گزینه مناسبی است. در طی مطالعاتی که بر روی افراد مبتلا به دیابت صورت گرفته است نتیجه گرفته‌اند که مصرف این چای و قرار دادن آن در هرم غذایی و نوشیدنی‌‌ها میزان کلسترول و تری گلیسرید را کاهش داده است که به همین علت خطر ابتلا به بیماری‌ را کاهش می‌دهد و از بروز آن جلوگیری می‌کند.

سلامت کبد

این چای دوست دار کبد است و از کبد شما محافظت می‌کند. خواص آنتی اکسیدانی این چای در درمان بیماری‌های کبدی بسیار مفید عمل می‌کند. آنتی اکسیدان‌ها بدن شما را از بیماری‌ها محافظت می‌کنند بنابراین، می‌توان گفت که نوشیدن چای ترش می تواند باعث افزایش طول عمر اندام‌ها درونی و در نتیجه طول عمر خود شما هم بشود.

خواص ضد سرطانی

چای ترش دارای خواص ضد سرطانی هم نیز است. این چای در خود ماده‌ای به نام پروتوکاتکویک اسید را دارد که دارای خاصیت ضد تومور و آنتی اکسیدانی دارد. طبق تحقیقات صورت گرفته محققان به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف چای ترش احتمال رشد سلول‌های سرطانی را به مقدار زیادی کاهش می‌دهد.

از بین بردن خستگی و افسردگی

یکی دیگر از خواص این چای کاهش خستگی و افسردگی است. دو عاملی که خیلی از ما ممکن است در این دنیای امروزی با آن‌ها دست و پنجه نرم کنیم. خستگی ناشی از کار و افسردگی‌های موضعی و ناشی از استرس و فشار کاری همه جایی هستند. در این چای مواد معدنی به اسم فلاوونوئید موجود است که ضد افسردگی است. این ماده و ویتامین‌های موجود در این چای باعث بهبود عملکرد دستگاه و سیستم عصبی می‌شود در نتیجه آرام بخش هم نیز هست.

موثر در کاهش وزن

یکی از دلایل پر آوازه بودن این چای کالری کم آن و همچنین موثر در کاهش وزن است. مصرف چای ترش میزان جذب مواد قندی و گلوکز را کاهش می‌دهد که در نتیجه باعث کاهش وزن می‌شود. این چای همچنین ترشح آنزیمی به اسم آمیلاز را کمتر می‌کند. این آنزیم باعث جذب مواد قندی در بدن می‌شود پس با کمتر شدن آن میزان این مواد هم کمتر شده در نتیجه شما شانس بیشتری برای کاهش وزن دارید.

رفع تشنگی و عطش

چای ترش برای از بین بردن عطش نیز انتخاب مناسبی است. برای رفع تشنگی و عطش این نوشیدنی عموما به صورت سرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این چای در پایین آوردن دمای بدن شما بسیار خوب عمل می‌کند در نتیجه دمای بدن شما تنظیم خواهد شد از طرفی در روزهای گرم سال برای رفع عطش می‌توانید سراغ این نوشیدنی مفید بروید

همان طور که این چای خواص بسیار زیادی هم دارد اما از طرفی در مصرف آن نباید افراط کرد. برای مثال برخی از افراد با خوردن چای ترش دچار توهماتی می‌شوند پس برای اینکه مطمئن شوید با بدن شما سازگار است ابتدا کمی از آن بنوشید و در صورتی که علائمی نداشت مجدد آن را مصرف کنید. همچنین برخی از افراد به این چای حساسیت نشان می‌دهند و ممکن است بدن آن‌ها به این چای عکس‌العمل خوبی نشان ندهد. در مجموع این چای از درصد زیادی از اسیدهای آلی تشکیل شده است که به افزایش ایمنی بدن، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و … کمک می‌کند.

 

 

الهه معتمدی

۱۶ comments

ما را در اینستاگرام فالو کنید

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.