بلاگ بامارو

روش‌های دم آوری قهوه :دم آوری قهوه با فشار

روش‌های مختلف دم‌آوری قهوه در یکی از چهار دسته‌ی دم آوری با فشار، دم آوری با خیساندن، دم آوری به روش قطره‌ای یا فیلتر کردن و دم آوری با جوشاندن قرار می‌گیرند که در این مطلب به روش دم آوری قهوه با فشار خواهیم پرداخت.

با پیشرفت و ظهور نوآوری‌های جدید در صنعت قهوه، روش‌های جدیدی نیز برای دم آوری قهوه پدید می‌آیند. در حالت کلی روش‌های مختلف دم‌آوری قهوه در یکی از چهار دسته‌ی دم آوری با فشار، دم آوری با خیساندن، دم آوری به روش قطره‌ای یا فیلتر کردن و دم آوری با جوشاندن قرار می‌گیرند. در سلسله مطالب روش‌های دم آوری قهوه به هر یک از این روش‌ها به طور جداگانه خواهیم پرداخت. در اولین سری از این مطالب به روش دم آوری قهوه با فشار می‌پردازیم.

دم آوری قهوه با فشار

خود کلمه‌ی اسپرسو، دم آوری قهوه را با به کار گیری فشار برای ما تداعی میکند اما بد نیست بدانید که روش‌های بیشتری برای دم آوری قهوه با فشار وجود دارند و استفاده از دستگاه اسپرسو تنها راه نیست.

قهوه دم آوری شده با فشار همان طور که از اسمش واضح است عصاره قهوه را با استفاده از فشار می‌گیرد و نتیجه صرف زمان کمتر و طعمی برجسته‌تر و شدیدتر نسبت به روش‌های دیگر است. سه روش متداول برای دم آوری قهوه با فشار عبارتند از استفاده از دستگاه اسپرسو، استفاده از موکاپات و استفاده از ایروپرس.

۱. دم آوری قهوه با فشار: دستگاه اسپرسو

دستگاه اسپرسو و بخشی از اجزای همراه آن

 

اگر یکی دو بار هم کافه رفته باشید حتما دستگاه اسپرسو را دیده‌اید. دستگاه‌های اسپرسو از سال ۱۹۰۱ در کنار ما هستند و کافئین روزانه‌ی بسیاری از مردم دنیا را تامین می‌کنند.

امروزه دستگاه‌های اسپرسو در اشکال و اندازه‌های مختلف و با ویژگی‌ها و امکانات مختلف تولید می‌شوند. با این حال موارد پایه‌ای مشترک هستند؛ آب با فشار از پودر قهوه‌ای که به خوبی آسیاب شده عبور کرده و از فیلتری می‌گذرد. نتیجه نهایی چیزی است که به عنوان شات اسپرسو می‌شناسیم.

 

آیا دستگاههای اسپرسو گران هستند؟

یک دستگاه اسپرسوی جمع و جور که برای استفاده در خانه هم مناسب است

هم بلی و هم نه. می‌توانید هر میزان که می‌خواهید برای یک دستگاه اسپرسو خرج کنید اما قبل از خرید باید حتما کلی بگردید تا مطمئن شوید دستگاهی که می‌خواهید بخرید همانی است که می‌خواهید و این‌که کیفیتش در برابر قیمت آن معقول است.

نقاط قوت:

  • دم آوری سریع
  • طیف وسیع قیمت و کیفیت، از ارزان تا بسیار گران
  • دم آوری قهوه به شکلی غلیظ و با کافئین بالا

نقاط ضعف

  • معمولا ماشین‌های ارزان قیمت نتیجه‌ی مطلوبی به دست نمی‌دهند.
  • فضای زیادی را اشغال می‌کنند که برای استفاده در خانه چندان منطقی نیست.
  • تمیز کردن آن‌ها کار آسانی نیست.

۲. دم آوری قهوه با فشار: موکا پات

موکا پات و اجزای لازم برای تهیه قهوه با آن

 

اگر به هر دلیلی نمی‌خواهید دستگاه اسپرسو بخرید ولی دوست دارید در خانه بتوانید اسپرسو تهیه کنید، موکا پات بهترین گزینه برای شما است. با استفاده از اسپرسو ساز رو گازی یا همان موکا پات می‌توانید شات اسپرسویی با کیفیت بسیار نزدیک یه کیفیت شات‌های تهیه شده با دستگاه اسپرسو تهیه کنید.

جادوی موکا پات در پروسه‌ی دم آوری سه محفظه‌ای آن نهفته است. آب در پایین‌ترین محفظه به جوش آمده و بخار فشاری ایجاد می‌کند که آب را از محفظه پایینی وارد محفظه میانی که پودر قهوه در آن قرار دارد می‌کند و سپس قهوه نهایی وارد محفظه بالایی می‌شود.

موکاپات یکی از لوازم دم‌آوری قهوه اسپرسو است که در بین افرادی که در خانه قهوه تهیه می‌کنند محبوبیت فراوانی دارد.

نقاط قوت

  • قهوه سازی با قیمت بسیار مناسب است
  • دم آوری با آن سریع است
  • به آسانی می‌توان آن را جابجا کرد و جای زیادی نمی‌گیرد

نقاط ضعف

  • بسته به کیفیت ساخت، کیفیت شات تولید شده ممکن است به اندازه‌ی شات تولید شده با دستگاه اسپرسو خوب نباشد.

بسته به میزان مناسب بودن آسیاب قهوه‌تان ممکن است فرآیند عصاره گیری کم‌تر از اندازه یا بیش از اندازه انجام شود.

۳. دم آوری قهوه با فشار: ایروپرس

ایروپرس و اجزای همراه آن

ایروپرس مریدان زیادی در بین قهوه خورها در تمام جهان دارد و راستش را بخواهید، بیشتر از یک وسیله‌ی دم آوری شبیه به یک پروژه علمی-عملیِ درسی است! اما از نظر خیلی‌ها ایروپرس بهترین چیزی است که تا به حال در دنیای لوازم دم آوری قهوه اختراع شده است.

ساده نگه داشتن همه چیز، کلید اصلی دم آوری قهوه با فشار، با استفاده از ایروپرس است؛ دمای درست آب، سطح مناسب از فشار هوا و آسیاب مناسب قهوه می‌تواند در زمانی کوتاه یک قهوه‌ی عالی برای شما به ارمغان بیاورد. ایروپرس یکی از سریع‌ترین لوازم دم‌آوری قهوه به شمار می‌رود و از سه جز بسیار ساده تشکیل شده. ایروپرس به شما این امکان را می‌دهد که یک قهوه‌ی عالی را با کمترین زحمت ممکن تهیه کنید.

دم آوری قهوه با استفاده از ایروپرس

نقاط قوت

  • بدون نگران بودن از شکستن آن می‌توانید با خود به هرجایی که دوست دارید حملش کنید. (ایروپرس از پلاستیک فاقد BPA ساخته شده است).
  • این امکان وجود دارد که قهوه‌ی خود را تا حد زیادی به صورت مطلوب برای خودتان تغییر دهید.
  • با استفاده از ایروپرس یک قهوه‌ی خالص و عالی می‌توانید تهیه کنید.

نقاط ضعف

  • نیاز به فیلترهای کاغذی دارد که ضایعات به دنبال خواهد داشت.
  • در هر بار می‌توانید به اندازه‌ی سرو برای دو نفر قهوه تهیه کنید. بنابراین اگر بخواهید برای تعداد زیادی از افراد قهوه دم آوری کنید کارتان سخت خواهد شد.

۱ نظر

  • سلام متشکرم از این مطلب. مقایسه این وسایل ساده دم آوری قهوه خیلی جالبه. منکه هر زمان عجله داشته باشم از ایروپرس استفاده میکنم و هر زمان هم که وقت کافی داشته باشم از موکاپات. هردو عالی هستند.
    امکانش هست در پستهای بعدی اتون میزان گراین (آسیاب کردن) قهوه رو هم در این دو وسیله ساده برامون بگذارید.
    در مجموع از مطالب خواندنی و جذابتون ممنون هستم.

ما را در اینستاگرام فالو کنید

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.