بلاگ بامارو

هفت قدم اساسی برای کار با این زیبا روی دوست داشتنی

اگر عاشق کار کردن با وسایل دم آوری مختلف قهوه باشید، بدون شک طرز تهیه قهوه با کمکس یکی از آن چیزهایی است که مایلید امتحان کنید. در این مطلب قرار است طی ۷ گام کار با کمکس را فرا بگیرید.

اگر راستش را بخواهید چند ماهی است که علاقه‌ام به قهوه‌ی اسپرسو و قهوه‌هایی که بر پایه‌ی آن تهیه می‌شوند را مثل سابق از دست داده‌ام؛ یا بهتر است بگویم که قهوه‌های دمی مثل فرنچ پرس و کمکس را این روزها بیشتر ترجیح می‌دهم. در این بین البته فرنچ پرس وسیله‌ی اصلی تامین قهوه‌ی روزانه‌ی من است. می‌پرسید چرا؟ خب کار با فرنچ پرس آسان است و تهیه قهوه با آن دردسر چندانی ندارد. کار با کمکس اما کمی پیچیده‌تر است؛ اتکا به طرز تهیه قهوه با کمکس به تنهایی کافی نخواهد بود و برای دم آوری یک فنجان قهوه‌ی خوب با کمکس شما نیاز به کسب تجربه و مهارت خواهید داشت. البته این را هم بگویم که کار کردن با کمکس به خودی خود بسیار آسان‌تر از کار با بسیاری از لوازم دیگر دم آوری قهوه است.

در این مطلب قرار است درباره‌ی طرز تهیه قهوه با کمکس صحبت کنیم اما نتیجه‌ی مطلوب نهایی زمانی کسب خواهد شد که شما بارها و بارها به کمک کمکس قهوه دم کنید و تاثیر متغییرهای مختلف را در کیفیت قهوه‌ی نهایی به صورت تجربی دریابید. بنابراین بعد از خواندن این مطلب دست به کار شوید و چم و خم تئوری‌ها را در آزمایشگاه قهوه‌ی شخصیتان بسنجید.

طرز تهیه قهوه با کمکس

طرز تهیه قهوه با کمکس

در این‌جا به طرز تهیه قهوه با کمکس برای ۸ نفر خواهیم پرداخت. کمکسی که درباره‌اش صحبت می‌کنیم هم کمکس ۸ نفره است. طبیعی است که ظرفیت وسیله‌ی دم آوری و میزان قهوه‌ای که شما نیاز دارید، مقادیر آب، قهوه‌ی لازم و سایر نسبت‌ها را هم تغییر خواهد داد.

قدم اول:

در یک کتری ۱/۲ لیتر آب فیلتر شده ریخته و بجوشانید.

قدم دوم:

قهوه‌ی خود را آسیاب کنید. حواستان باشد که بیش از مقدار نیاز برای تعداد نفراتی که می‌خواهید قهوه درست کنید، دانه‌های قهوه‌تان را آسیاب نکنید. برای هر نفر تقریبا یک الی دو قاشق غذاخوری قهوه کافی است. درجه‌ی ساب قهوه‌ی شما باید بین مدیوم تا مدیوم کورس باشد.

قدم سوم:

یک فیلتر کاغذی را به شکل قیف درآورده و داخل قسمت بالایی کمکستان قرار دهید. مقداری آب داغ روی فیلتر بریزید تا خیس شود. این کار موجب می‌شود ته مزه‌ی کاغذی فیلتر طعم قهوه‌ی شما را خراب نکند. به علاوه این کار بدنه‌ی شیشه‌ای کمکس را هم گرم می‌کند (این مقدار آب گرم سوای ۱/۲ لیتر آبی است که برای تهیه قهوه با کمکس جوشانده‌اید). آبی که داخل کمکس جمع شده است را خالی کنید.

قدم چهارم:

قهوه‌ی آسیاب شده را روی فیلتر نیمه خیس بریزید.

قدم پنجم:

آب داغ را به میزانی که قهوه اشباع شده و آب بین منافذش به طور کامل نفوذ کند روی قهوه‌ی آسیاب شده بریزید. جدودا ۳۰ تا ۴۵ ثانیه صبر کنید تا شاهکار شما جان بگیرد.

قدم ششم:

آب باقی مانده را تا زمانی که نیمه‌ی بالایی کمکس پر شود به آرامی و دایره وار روی قهوه بریزید. با حرکت آب به سمت قسمت پایینی کمکس ریختن آب بر روی قهوه‌ی آسیاب شده را ادامه دهید تا کتریتان خالی از آب شود. در یک کمکس ۸ نفره این به معنای پر شدن نیمه‌ی پایینی تا زیر گردنی چوبی کمکس است.

قدم هفتم:

فیلتر را از دهانه‌ی بالایی کمکس خارج کنید. قهوه‌ی فوق‌العاده‌ای آماده‌ی سرو است.

راسی با تفاله‌ی قهوه‌تان می‌توانید کارهای مختلفی انجام دهید؛ بد نیست این‌جا را یک نگاهی بیاندازید.

دم آوری قهوه با کمکس: کمکس را در چه سایزی تهیه کنیم؟

قبل از اینکه به خرید کمکس فکر کنید، بد نیست ظرفیت ماگ قهوه‌تان را اندازه‌گیری کنید.

من عاشق یک فنجان قهوه‌ی خوب هستم و اگر صبح یا بعد از ظهر یک فنجان قهوه برای خودم درست نکنم روزم به سر نخواهد شد. اما کمتر ممکن است که مرا با یک ماگ گنده‌ی قهوه در دست ببینید. معمولا ظرفیت من برای دریافت قهوه در هر بار فراتر از یک فنجان نمی‌رود و برای هر فرد میزان قهوه‌ای که در هر بار مایل است دریافت کند می‌تواند متفاوت از دیگری باشد.

در کمکس ظرفیت هر فنجان ۵ اونس یا ۱۴۰ گرم در نظر گرفته می‌شود که این برای شخص من بسیار مطلوب است. اما اگر شما از آن دسته از افراد باشید که واحد دریافت قهوه‌تان ماگ بزرگ دلبندتان است، باید بگویم که با کمک یک کمکس ۸ نفره در هر بار شاید برای ۳ الی ۵ نفر بتوانید قهوه تهیه کنید. بنابراین قبل از اینکه به خرید کمکس فکر کنید، بد نیست ظرفیت ماگ قهوه‌تان را اندازه‌گیری کنید.

دم آوری قهوه با کمکس: فیلتر کمکس

فیلتر مخصوص کمکس که اندکی از فیلترهای دیگر ضخیم‌تر است.

آن‌چه که در حقیقت کمکس را از سایر لوازم دم آوری متمایز می‌کند، فیلتر مخصوص آن است. فیلترهای کمکس ۲۰ الی ۳۰ درصد کلفت‌تر از سایر فیلترها هستند و در نتیجه تلخی، دانه‌های ریز قهوه و روغن‌های آن را بهتر فیلتر می‌کنند.

ممکن است وقتی قسمت طرز تهیه قهوه با کمکس را می‌خواندید این سوال برایتان پیش آمده باشد که چگونه باید از فیلتر کمکس استفاده کنید. خب این کار بسیار آسان است. فیلترها را باید در حالت تا خورده‌ی خود نگه دارید و وقتی می‌خواهید از آن‌ها استفاده کنید باید طوری آن را باز کنید (به تصویر زیر نگاه کنید) که سه لایه‌ی فیلتر در یک سمت و لایه‌ی چهارم در سمت دیگر قرار گیرد (شبیه به کاری که هنگام درست کردن قایق کاغذی انجام می‌دهیم). درمورد فیلتر‌های دایره شکل هم کار به همین منوال انجام می‌شود.

نحوه‌ی باز کردن و گذاشتن فیلتر کمکس در داخل آن و چگونگی برداشتن فیلتر پس از انجام دم آوری

دم آوری قهوه با کمکس: درجهی آسیاب قهوه

درجه‌ی مناسب آسیاب قهوه برای استفاده در کمکس

درجه‌ی آسیاب مناسب برای قهوه‌ای که می‌خواهید در کمکس استفاده کنید مدیوم تا مدیوم کورس است. اگر قهوه‌تان را با درجه‌ی بسیار ریزی آسیاب کرده باشید نیاز به زمان بیشتر برای دم آوری کامل و فیلترهای ضخیم‌تر خواهید داشت.

دم آوری قهوه با کمکس : چه مقدار قهوه استفاده کنیم؟

برای تهیه قهوه با کمکس، به ازای هر ۱۴۰ گرم قهوه‌ای که می‌خواهید تهیه کنید یک الی دو قاشق غذاخوری سرپر قهوه‌ی آسیاب شده کافی است.

بالاتر در بخش طرز تهیه قهوه با کمکس گفتیم که برای هر نفر یک الی دو قاشق غذاخوری قهوه کافی است اما بیایید کمی دقیق‌تر به این موضوع نگاه کنیم. معمولا به ازای هر ۷۰۰ گرم آب توصیه می‌شود که ۴۰ الی ۵۰ گرم قهوه استفاده شود. درمورد کمکس گفته می‌شود که به ازای هر ۱۴۰ گرم قهوه‌ای که می‌خواهید تهیه کنید (گفتیم که شرکت سازنده‌ی کمکس اندازه‌ی هر واحد از قهوه برای هر نفر را ۱۴۰ گرم در نظر گرفته است)،  یک قاشق غذاخوری سرپر قهوه‌ی آسیاب شده کافی است اما این بستگی به شما دارد که چه نسبتی را انتخاب کنید؛ در حقیقت پس از آزمون و خطا است که نسبت مناسب خودتان را خواهید یافت.

همیشه وقتی صحبت از دستکاری نسبت‌ها می‌شود، یک نگرانی اصلی عصاره گیری بیش از اندازه‌ی یا کمتر از اندازه‌ی قهوه است. با این حال به نظر من نباید از این نگران باشید چرا که با چند بار آزمون و خطا به نسبت مطلوب خودتان دست خواهید یافت.

 

۲۶ comments

ما را در اینستاگرام فالو کنید

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More