بلاگ بامارو

کاپی لواک از مدفوع تا قهوه

سال های سال پیش که هنوز سوماترا و جاوه اندونزی از جمله مستعمرات هلند به شمار می رفتند، مزارع زیادی برای کاشت قهوه در این کشور وجود داشت. این مزارع به همت هلندی هایی که اولین وارد کنندگان قهوه از یمن بودند زیر کشت قهوه رفتند تا هزینه ی تولید و دسترسی به قهوه تا حد زیادی برای آنها کاهش پیدا کند.

مردمان فقیر این مناطق به دلیل گران بودن بیش از حد قهوه نمی توانستند از این دانه های خوشبو و خوشمزه استفاده کنند و با گذشت زمان متوجه یک نکته ی کلیدی اما جالب و هیجان انگیز شدند!

انواع بین های کاپی لواک

مدفوع کاپی لواک، دسترسی به قهوه را آسان کرد

کاپی لواک (زباد نخلی آسیایی) حیوان گربه سان بومی منطقه ی اندونزی است و از گیلاس قهوه تغذیه می کند. این حیوان بسیار زرنگ است و بهترین میوه ها را برای تغذیه انتخاب می کند. در طول شب به مزارع قهوه می رود و از گیلاس های قهوه می خورد.

کارگران مزارع قهوه در آن سال ها متوجه شدند که مدفوع کپی لواک حاوی دانه های قهوه است! بله، دانه های کامل قهوه که فقط کافیست شسته شوند و بو داده شوند تا این نوشیدنی خوش طعم و گوارا به خانه های کارگران راه پیدا کند. به همین راحتی مدفوع کپی لواک را جمع می کردند و شستشو می دادند و بعدتر آن را برشته می کردند و نوش جان می کردند. قهوه ای که یک فنجان آن حدود 80 تا 100 دلار این روزها در کافه های لندن سرو می شود.

اگر از لحاظ بهداشتی بودن این فرآیند به شک و تردید افتاده اید باید بگوییم که زبادان یا همین گربه سانان کاپی لواک بیماری مشترک با انسان ندارند و فرآیند فراوری کردن این قهوه ها با حرارت بسیار بالا و خشک شدن در آفتاب تا حد زیادی باکتری های احتمالی را از بین می برد.

نوشیدن یک فنجان قهوه به قیمت آزار حیوانات

طعم های متفاوت از یک قهوه ی ثابت

کاپی لواک ها بسیار پر جنب و جوش هستند و برای انتخاب میوه های قهوه از بهترین و بزرگترین دانه ها استفاده می کنند و بسیار بین درخت ها می چرخند این دانه ها در معده ی این حیوان هضم نمی شود و بصورت کامل همراه مدفوعش خارج می شود.

اما چه چیزی باعث می شود که طعم قهوه ی کاپی لواک همیشه یکسان نباشد! ساز و کار تولید این قهوه ماشینی نیست و تمام فرآیند فراوری این دانه در امعا و احشای این حیوان صورت می گیرد پس زمانیکه شرایط آب و هوایی مساعد نباشد یا این حیوان ها بیماری خاصی داشته باشند و یا حتی در قفس باشند سیستم گوارشش متفاوت کار می کند و خروجی نهایی این دانه ها، کیفیت های متفاوتی خواهد داشت.

قطعا قهوه ی کاپی لواک خوش طعم ترین یا قوی ترین قهوه ی دنیا نیست اما اگر میخواید بدونید قوی ترین قهوه ی دنیا کدومه این مطلب رو بخونید 🙂

داستان های بازاریابی و معروف شدن یک کالای غیر اخلاقی

یک داستان، یک فروش موفق و کیفیتی که شاید واقعی نباشد!

بهترین بازاریابی یعنی توانایی تعریف کردن باورپذیرترین داستان و قهوه ی کاپی لاک دقیقا با همین سبک و  سیاق راهش را به بازارهای ژاپن و آمریکا باز کرد و حالا این دو کشور از عمده وارد کنندگان این قهوه هستند در حالیکه متخصصین قهوه تاکید می کنند که طعم قهوه ی کاپی لاک اصلا چیز خاصی نیست و تقریبا شبیه قهوه های تک خاستگاه یا single origin است و گفته می شود اگر به شیوه ی محلی ها در اندونزی دم شود طعم آن به کارامل می زند و جالب است که این قهوه جزو قهوه های خاص هم دسته بندی نمی شود.

منبع: icoff.ee

ویکی پدیا

سپیده هراتی

اضافه کردن نظر

ما را در اینستاگرام فالو کنید

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More